15/7/10

Συγκάλυψη και σιωπή για τη βόμβα που βρέθηκε στο Ξενία

Από το Indymedia

Στις 3-4 Ιούλη έγινε, όπως κάθε χρόνο, η προγραμματισμένη και προπαγανδισμένη συγκέντρωση των συντρόφων της Πρωτοβουλίας Αγώνα από το λόφο του Στρέφη στο Ξενία της Πάρνηθας.

Στις 10 Ιούλη βρέθηκε από την αστυνομία μια βόμβα στο Ξενία και την υπόθεση ανέλαβε αρχικά η αντιτρομοκρατική. Την επομένη μέρα παραδίδεται, από μόνος του και για δικούς του λόγους, ως δραστης ο Χρ. Λουκόπουλος, Ένας πρωην υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού, πληρωμένος εκτελεστής και μπράβος της νύχτας, πρωτοπαλήκαρο του χρυσαυγίτη υποψήφιου βουλευτή Χρ. Ρήγα που έχει συλληφθεί για οπλοκατοχή στο μπαρ "Πύλες" που διατηρεί στην πλ. Αγ. Παντελεήμονα. Το μπαρ του είναι το στεκι των φασιστών που πρωτοστάτησαν στα ρατσιστικά πογκρόμ που έγιναν στην περιοχή και στα οποία εναντιώθηκαν έμπρακτα οι αναρχικοί στεκόμενοι αλληλέγγυοι στους μετανάστες.



Ο Χρ. Λουκόπουλος κατέθεσε ότι είχε τοποθετήσει τη βόμβα προ 20ήμερου και πρόσθεσε ότι το έκανε για "δοκιμαστικούς" λόγους αλλά από την αστυνομία περιγραφεται ως ισχυρότατη ("βόμβα-μαμούθ"). Η βόμβα ήταν ενεργοποιημένη αλλά δεν εκράγη από αστοχία. Αν είχε εκραγεί, σύμφωνα με την αστυνομία, θα είχε προκαλέσει τεράστια καταστροφή, ακόμα και κατάρρευση του Ξενία. Ωστόσο με την παράδοση και την κατάθεση του Λουκόπουλου η βόμβα στο Ξενία περνάει στη δικαιοδοσία της ασφάλειας ως απλή ποινική υπόθεση

Δεδομένου ότι σύμφωνα με τον ιδιο τον Λουκόπουλο η βόμβα του υπήρχε επί 20 μέρες στο Ξενία, τρία είναι τα ενδεχόμενα εφόσον όντως είχε επιχειρηθεί η ενεργοποίησή της : α) Να εκραγεί λίγο πριν τη διήμερη συγκέντρωση των συντρόφων οδηγώντας στην απαγόρευση κι ακύρωση της, β) να εκραγεί κατα τη διάρκεια της προκαλώντας τραυματισμούς των συγκεντρωμένων συντρόφων που βρίσκονταν στο χώρο μαζί με μικρά παιδιά, γ) να εκραγεί αμέσως μετα τη πραγματοποίησή της προκαλώντας, το λιγότερο, σύγχυση και αλοίωση των χαρακτηριστικών και τα μήνυμάτων της.

Σε κάθε περίπτωση δηλαδή αποτελεί μια προβοκατορικη ενέργεια αν όχι και δολοφονική. Γιατί οι συμπτώσεις είναι πολλές όταν συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο και χρόνο μια βόμβα και μια συγκέντρωση αγωνιστών, κατα κύριο λόγο αναρχικών.

Ωστόσο η υπόθεση όχι μόνο συγκαλύφθηκε από την αστυνομία και αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ αλλά φαίνεται να προσπεράστηκε κι από πολλους αγωνιζόμενους, μη κατανοώντας προφανώς τη σημασία της μολονότι όλα δείχνουν τη σοβαρότητά της και τις ενδεχόμενες συνέπειες της ακόμα και για ανθρώπινες ζωές.

Γιατί αυτή η σιωπή; Και γιατί να βιαστεί κανείς να προσπεράσει την προφανέστατη σχέση ανάμεσα στην τοποθετηση μιας βόμβας στο Ξενία από έναν εκτελεστή συνδεδεμένο με τους νεοναζί με την πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιούν σύντροφοι στον ίδιο ακροβώς χώρο και χρόνο;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου